ΤIPS/FAQS

ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗ CANDIA

Τι σημαίνει Candia;

Ηράκλειο, όπως αποκαλούνταν στο παρελθόν από τους Βενετούς, όταν η Κρήτη ήταν αποικία της Βενετικής Δημοκρατίας. Σήμερα εξακολουθεί να αποκαλείται από Ιταλόφωνους, "Βασίλειο της Κάντια".

Παραδείγματα προτάσεων με τη χρήση του ουσιαστικού:

Κοιμάμαι σε στρώμα CANDIA εδώ και 10 χρόνια και είναι σαν καινούργιο!!

Τελικά αποφάσισα!! Το στρώμα που θα αγοράσω θα είναι CANDIA!!

Ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες της Candia;
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 από τον Εμμανουήλ και Χαράλαμπο Βελιβασάκη. Πλέον τη διοίκηση έχει αναλάβει η 2η γενιά της οικογένειας.
Που μπορώ να βρω τα προϊόντα ύπνου της CANDIA;
Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 50 καταστήματα που μπορείς να επισκεφτείς. Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση σου, δες στο χάρτη των καταστημάτων το κοντινότερο σε εσένα κατάστημα.
Που κατασκευάζονται τα προιόντα ύπνου της Candia;
Όλα τα προϊόντα ύπνου CANDIA κατασκευάζονται στα Σπάτα Αττικής, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας. Από εκεί, χιλιάδες προϊόντα κάθε χρόνο, ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο.

ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΠΝΟΥ

Ποιό είναι τα καλύτερο στρώμα για εμένα;

Δεν υπάρχει το "καλύτερο" στρώμα. Στην CANDIA η εξυπηρέτηση γίνεται βάσει διερεύνησης αναγκών και οι Sleep experts είναι εκεί ώστε να σας δώσουν τη βέλτιστη δυνατή λύση σε κάθε σας ανάγκη και για κάθε περίσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην CANDIA, θα βρεις το στρώμα που σου ταιριάζει ανεξαρτήτως το budget σου.

Πως να επιλέξω στρώμα;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλέξεις ένα στρώμα, αλλά μόνο ένας είναι επιστημονικός. Τώρα με το CANDIA x-sensor, μπορείς να επιλέξεις το στρώμα που ταιριάζει στο δικό σου σωματότυπο. Σε συνδυασμό με τη βοήθεια ενός sleep expert που θα βρεις σε όλα τα καταστήματα CANDIA, η επιλογή σου θα είναι η καλύτερη δυνατή.
Πως μπορώ να βεβαιωθώ πως το στρώμα μου δεν είναι "μαιμού";

Υπάρχουν τρείς τρόποι να επιβεβαιώσεις το στρώμα σου ότι είναι CANDIA.

Σε όλα τα προιόντα υπάρχει ένα μικρό κόκκινο CANDIA ταμπελάκι στις ραφές. Το προιόν σου μεταφέρεται σε ναύλον συσκευασία με τα λογότυπα της CANDIA. Θα βρεις 3 ετικέτες πάνω στο στρώμα. Την κάθετη, τη γωνιακή και το καρτελάκι με το qr code που κρέμεται και οδηγεί στους όρους εγγύησης.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Υλικά;

Στην CANDIA έχουμε επιλέξει πρώτες ύλες που παρέχουν τη σωστή στήριξη για τη σπονδυλική στήλη, αλλά ταυτόχρονα και την άνεση που χρειάζεται ώστε να μην ασκούνται πιέσεις στους ώμους ή τους γοφούς. Με σεβασμό, γνώση και εμπειρία επιλέγουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, για να δημιουργούμε μια μοναδική εμπειρία ύπνου. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να πληρούν τα κριτήρια υγιεινής ενός στρώματος. Όλα μας τα προϊόντα ύπνου CANDIA παράγονται με την κορυφαία ποιότητα και την εγγύηση του συστήματος ελέγχου ISO 9001. Επίσης χρησιμοποιούμε υφάσματα που είναι πιστοποιημένα κατά ΟΕΚΟ-ΤΕΧ® STANDARD 100 που είναι ένα παγκοσμίως ενιαίο, ανεξάρτητο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης για υφάσματα. Γνώρισε τα υλικά εδώ: https://www.candia.gr/el/ylika

Πιστοποιήσεις

Όλα τα προϊόντα ύπνου Candia έχουν τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

-ISO 9001 - 2008: Πιστοποίηση διασφάλισης ποιότητας, διαδικασίες στη παραγωγή μας, έλεγχος ποιότητας και δέσμευση για βελτίωση.

-ISO 14001 - 2004: Πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρησης, διαδικασίες περιβαλλοντικής διαχείρησης σε όλη τη παραγωγή, δέσμευση για βελτίωση.

-ΟΕΚΟ ΤΕΧ STANDARD 100: Πιστοποίηση για όλα τα στρώματα μας. Όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλή για επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Πως μπορώ να κάνω μια παραγγελία;

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη παραγγελία σας σε ένα κατάστημα CANDIA, τηλεφωνικώς ή μέσω του candia.gr

Μπορώ να παραλάβω Σάββατο διότι τις καθημερινές λείπω από το σπίτι;
Εντός Αττικής, όλες οι παραδόσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή κυρίως απογευματινές ώρες και σύμφωνα με το προγραμματισμό των δρομολογίων που εξυπηρετεί τη CANDIA. Παρόλα αυτά, μπορείτε κατά τη παραγγελία σας, να επισημάνετε αν σας εξυπηρετεί η παράδοση να γίνει κάποιο συγκεκριμένο χρόνικο διάστημα και ημέρα.

AFTER SALES

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το τμήμα after sales;

Στη CANDIA, δεσμευόμαστε ότι θα απαντάμε σε όλα τα αιτήμα των πελατών μας εντός 48 ωρών. Έχουμε ένα νέο εργαλείο όπου μπορείτε μέσα σε λίγο χρόνο να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας και το θέμα που σας απασχολεί και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία με το προϊόν σας ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ.

Τι σημαίνει εγγύηση;
Διαβάστε τα πάντα για την εγγύηση των προιόντων σας εδώ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΑΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

Αξιότιμε πελάτη, ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα προϊόν της Candia. Η εταιρία μας αφοσιωμένη στην παραγωγή στρωμάτων από το 1973, εγγυάται την άριστη ποιότητα και υγιεινή των υλικών και την πλήρως ελεγχόμενη διαδικασία παραγωγής - βάσει των διεθνών προτύπων - εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση προϊόντα υψηλής αισθητικής, υγιεινής και λειτουργικότητας.

     Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο σας στρώμα...    

Οδηγίες για τη φροντίδα του στρώματος

Φροντίστε το στρώμα ώστε να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση και να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής του.

 • Το στρώμα πρέπει να τοποθετείται σε σταθερή και χωρίς μεγάλα διάκενα βάση. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να προκληθεί μόνιμη ζημιά στο προϊόν, για την οποία δεν ευθύνεται η Candia.
 • Πρέπει να γυρίζετε το στρώμα κάθε 3 μήνες ώστε να αερίζεται και να αποφεύγεται η δημιουργία τοπικών αποτυπώσεων του σώματος.
 • Επιλέξτε και χρησιμοποιήστε ένα από τα προστατευτικά καλύμματα της Candia (επίστρωμα), για την αποφυγή λεκέδων από ανθρώπινες εκκρίσεις και όχι μόνο.
 • Μη χρησιμοποιείτε νερό ή χημικά καθαριστικά πάνω στο προϊόν. Μπορεί να απορροφηθούν και να δημιουργηθεί εσωτερική υγρασία και δυσάρεστη οσμή.
 • Μην καπνίζετε κοντά στο στρώμα. Οι βραδυφλεγείς ιδιότητες των υλικών δεν εγγυώνται απόλυτα την ασφάλειά σας.
 • Μη χρησιμοποιείτε τις χειρολαβές για την ανύψωση του στρώματος με όλο του το βάρος. Οι χειρολαβές χρησιμοποιούνται μόνο για ελαφρά μετατόπιση του προϊόντος, εφόσον αυτό έχει ήδη τοποθετηθεί στο κρεβάτι.
 • Μην ακουμπάτε πολύ βαριά αντικείμενα, μη χοροπηδάτε και μην στέκεστε όρθιοι πάνω στο στρώμα, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί μόνιμη ζημιά στα σημεία αυτά.
 • Το στρώμα απορροφά οσμές από τον περιβάλλοντα χώρο, συνεπώς χρειάζεται να το αερίζετε τακτικά ώστε να διασφαλίσετε την υγιεινή του, αφήνοντας το ακάλυπτο για μερικές ώρες.
 • Χρόνος προσαρμογής του στρώματος σας: Mε την αντικατάσταση του στρώματός σας, είναι σύνηθες φαινόμενο να το αισθάνεστε άβολο κατά το πρώτο διάστημα χρήσης. Το φαινόμενο αυτό είναι φυσιολογικό και οφείλεται στην διαφοροποίηση των πιέσεων που ασκούνται στο σώμα σας. Ανάλογα με τον σωματότυπό σας και τις κατασκευαστικές διαφορές μεταξύ του παλιού και του καινούριου στρώματος, απαιτείται μία περίοδος προσαρμογής η οποία κυμαίνεται από 2 έως 4 εβδομάδες, προκειμένου το σώμα σας να προσαρμοστεί στις νέες πιέσεις.
 • Φυλάξτε το παρόν έντυπο μετά την αγορά, καθώς περιέχει απαραίτητες πληροφορίες και τους όρους εγγύησης.

Όροι Εγγύησης

 • Η εγγύηση του στρώματος ισχύει για φυσιολογική χρήση. Εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα καλύπτεται από την εγγύηση, η Candia θα επιδιορθώσει ή θα αντικαταστήσει το στρώμα σας, εάν βρίσκεται εντός της περιόδου αντικατάστασης (βλ. σχετικό πίνακα) ή κριθεί ότι δεν επιδέχεται επιδιόρθωση. Σε κάθε περίπτωση η Candia θα καλύψει το συνολικό κόστος της επιδιόρθωσης, ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού, βάσει των σχετικών πινάκων που ακολουθούν.
 • Εάν κατά τον έλεγχο του προϊόντος, παρατηρηθεί ότι δεν υπάρχει ελάττωμα, ή ότι το ελάττωμα οφείλεται είτε σε κακή χρήση του προϊόντος, είτε σε κακή κατάσταση του υποστρώματος θα υπάρξει μία από τις παρακάτω χρεώσεις :
  30€ : Εάν ο εντοπισμός γίνει από τεχνικό στο χώρο του πελάτη και 40€ : Εάν ο εντοπισμός γίνει στο εργοστάσιο της Candia

 

Οι παραπάνω τιμές αφορούν τιμοκατάλογο του 2020 και ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν κατά περίπτωση.

Η εγγύηση καλύπτει

 • Το χρονικό διάστημα της εγγύησης όπως αυτό περιγράφεται στους παρακάτω πίνακες.
 • Τη μη φυσιολογική αλλοίωση ή φθορά των υλικών  κατασκευής του στρώματος.
 • Την καθαρότητα και την υγιεινή των υλικών, η οποία ίσχυε κατά την παραλαβή του στρώματος.
 • Τη μη αποδεκτή κατασκευή του προϊόντος, όπως αυτό ορίζεται στις διαδικασίες παραγωγής που εφαρμόζει η Candia και οι οποίες συνάδουν με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 9001.
 • Υποχώρηση της επιφάνειας του στρώματος μεγαλύτερης των 2cm.

 

Η δημιουργία μικρών τοπικών βυθίσεων λόγω φυσιολογικών αποτυπώσεων του σώματος πάνω στο στρώμα, κρίνονται ως απολύτως φυσιολογικές.
Για να μετρήσετε το βάθος της βύθισης τοποθετήστε έναν ευθύγραμμο κανόνα κατά πλάτος του στρώματος και μετρήστε με έναν χάρακα ή μία μεταλλική μετροταινία το κενό που σχηματίζεται στην περιοχή της βύθισης. Εάν η μέτρηση είναι ίση ή μικρότερη από 2cm, η βύθιση κρίνεται ως φυσιολογική.
Η μέτρηση αυτή πραγματοποιείται 6 – 8 ώρες, μετά την τελευταία χρήση του στρώματος. Κατά την μέτρηση αυτή δεν πιέζετε το στρώμα στην περιοχή του ελέγχου.

Επίσης σε περίπτωση μη αποδεκτής βύθισης (>2cm), ελέγξτε την κατάσταση του υποστρώματος, για περιπτώσεις όπως:

 • Μετακίνηση ή ύπαρξη μεγάλων διάκενων στις τάβλες.
 • Σπασμένες τάβλες ή τάβλες που κάμπτονται με μεγάλη ευκολία.
 • Ανατομικό τελάρο στο οποίο η καμπυλότητα των λατών είναι προς τα κάτω ή η μεσαία μεταλλική τραβέρσα έχει λυγίσει και δεν παραλληλίζει με τις δύο πλευρικές.
 • Απόκλιση στις εξωτερικές διαστάσεις του στρώματος μεγαλύτερη από 1,5cm, ανά διάσταση πλευράς.

 

Σημειώνεται ότι, ο έλεγχος αυτός δεν ισχύει σε στρώματα με εξωτερικό ή εσωτερικό ποντάρισμα (tufting στρωμάτων Bodyfix & Inventor collection), δεδομένου ότι η τοπική βύθιση στις περιοχές πονταρίσματος γίνεται εσκεμμένα, για καλύτερη συγκράτηση των υλικών, για αύξηση της στιβαρότητας των προϊόντων αλλά και για λόγους βελτίωσης της αισθητικής τους.

Επίσης, πιθανή αποκοπή κορδονιού πονταρίσματος (tufting) καλύπτεται από την εγγύηση των στρωμάτων, δεν αποτελεί όμως αιτία αντικατάστασης του στρώματος, δεδομένου ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα του τελικού προϊόντος.

Η εγγύηση δεν καλύπτει τις παρακάτω περιπτώσεις

 • Τσάκισμα (δίπλωμα) του στρώματος.
 • Υποχώρηση της επιφάνειας από χοροπηδητά ή όρθια στάση πάνω στο στρώμα.
 • Σιδέρωμα πάνω στο στρώμα, με αποτέλεσμα το κάψιμο ή την καταστροφή του υφάσματος.
 • Ολικό ή τοπικό βρέξιμο του στρώματος.
 • Χρήση χημικών καθαριστικών.
 • Φθορά από κάψιμο (πχ. από τσιγάρο) καθώς και φθορά ή σκίσιμο του υφάσματος από τη βάση, το κρεβάτι ή από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.
 • Έλλειψη προστασίας στην επιφάνεια του στρώματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία λεκέδων, είτε από ανθρώπινες εκκρίσεις, είτε από άλλες πιθανές αιτίες. Η Candia διατηρεί το δικαίωμα για λόγους υγιεινής, να μην παραλάβει ένα στρώμα για έλεγχο - ελαττωματικό ή μη - εάν παρατηρηθούν σε αυτό έντονοι λεκέδες από ανθρώπινες εκκρίσεις ή από άλλες αιτίες.
 • Σήκωμα του στρώματος μόνο από τις χειρολαβές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε μία ή περισσότερες από αυτές. Ύπαρξη τοπικής βύθισης ίσης ή μικρότερης των 2cm.
 • Διαστασιολογική απόκλιση του στρώματος ίση ή μικρότερη των 1,5cm.
 • Λερωμένο στρώμα ή στρώμα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί κηλίδες μούχλας, οι οποίες προκαλούνται κυρίως από υγρασία του περιβάλλοντα χώρου.
 • Επίσης η εγγύηση δεν καλύπτει προσωπικές προτιμήσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως για παράδειγμα μη επιθυμητή σκληρότητα του στρώματος.
 • Κακή χρήση ή δυσλειτουργία της ηλεκτρικής κουβέρτας.
 • Κόστος μεταφοράς των προς έλεγχο ή επισκευή προϊόντων (εντός ή εκτός εγγύησης).

 

Για αναφορά ελαττώματος, παρακαλούμε πατήστε εδώ και συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα αξίωσης εγγυήσεως.

Νέα Εγγύηση Candia

Η νέα σειρά στρωμάτων δεν έρχεται μόνη της! Συνοδεύεται από τη ΝΕΑ ΕΓΓΥΗΣΗ CANDIA, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάλυψης σε περίπτωση αστοχίας υλικών ή κατασκευής:

Collection ΝΕΑ ΕΓΓΥΗΣΗ CANDIA
ESSENTIAL 3
PRINCIPAL 5
LUXURIANT 7
INVENTOR 10

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ BODYFIX

Bodyfix Aegean Sunset

15

Bodyfix Epirus Heritage

15

Bodyfix Athenian Culture

15

Bodyfix Olympus View

20

Bodyfix Ionian Breeze

20

Bodyfix Cretan Spirit

25

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Candia εγγυάται την πλήρη και άμεση αντικατάσταση – όχι επισκευή – εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και με προϋποθέσεις:

Collection Περίοδος αντικατάστασης
ESSENTIAL Έως και 6 μήνες
PRINCIPAL Έως και 6 μήνες
LUXURIANT Έως και 1 έτος
INVENTOR Έως και 2 έτη

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ BODYFIX

Bodyfix Aegean Sunset

Έως και 5 έτη

Bodyfix Epirus Heritage

Έως και 5 έτη

Bodyfix Athenian Culture

Έως και 5 έτη

Bodyfix Olympus View

Έως και 5 έτη

Bodyfix Ionian Breeze

Έως και 5 έτη

Bodyfix Cretan Spirit

Έως και 5 έτη

 

Η εμπιστοσύνη τόσο στα υλικά, όσο και στην παραγωγική διαδικασία μάς επιτρέπει να προσφέρουμε εγγύηση με δωρεάν επισκευή για μεγάλα χρονικά διαστήματα:

Collection Περίοδος δωρεάν επισκευής
ESSENTIAL Έως και 2 έτη
PRINCIPAL Έως και 3 έτη
LUXURIANT Έως και 5 έτη
INVENTOR Έως και 7 έτη

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ BODYFIX

Bodyfix Aegean Sunset

15

Bodyfix Epirus Heritage

15

Bodyfix Athenian Culture

15

Bodyfix Olympus View

20

Bodyfix Ionian Breeze

20

Bodyfix Cretan Spirit

25

 

Για τις παρακάτω χρονικές περιόδους, η Candia θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους επισκευής

Collection Επισκευή με χρέωση σε ποσοστό επί της αξίας τιμοκαταλόγου
ESSENTIAL 25% επί της τιμής – για το 3ο έτος
PRINCIPAL 25% επί της τιμής – για το 4ο και 5ο έτος
LUXURIANT 20% επί της τιμής – για το 5ο, 6ο και 7ο έτος
INVENTOR 15% επί της τιμής – για το 8ο, 9ο και 10ο έτος

 

Για τα χειροποίητα στρώματα Bodyfix, η Candia καλύπτει το συνολικό κόστος της επισκευής, καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της εγγύησης.

CANDIA Κεντρικά Γραφεία – Έκθεση: 18o χλμ. Αθηνών-Σπάτων, Σπάτα 19004
Τηλ. Κέντρο: 210 6633700 | fax: 210 6634728 | info@candia.gr | facebook.com/candiaGR

ΗΛ. ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΩΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Σημείωση: Όλα τα στοιχεία που καταχωρείτε στη φόρμα συλλέγονται για την CANDIA από την υπηρεσία Typeform και η CANDIA μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Δείτε τους όρους χρήσης εδώ.