WAKE UP IN THE MEDITERRANEAN

ΕΜΕΙΣ - CANDIA

Η εταιρία CANDIA στηρίζει το δύσκολο και πολύπλοκο έργο της «Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας  Ίασης και Στήριξης» (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ .), μέσω των πωλήσεων της νέας κατηγορίας προϊόντων της, τη σειρά λευκών ειδών “CANDIA Touch”.

Η οικογένεια της CANDIA επέλεξε να στηρίξει, τη συγκεκριμένη μη κερδοσκοπική εταιρία για το πλούσιο ιατρικό της έργο, αφυπνίζοντας γυναίκες της περιφέρειας με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις των εθελοντών γιατρών της εταιρίας, αλλά και για την κατάρτιση που προσφέρει στους νέους επιστήμονες για να συνεχίσουν το έργο τους. Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. στηρίζει τις γυναίκες που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και νοσούν από τον καρκίνο του μαστού, παρέχοντας δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις και πλήρη ιατρική περίθαλψη.

Η CANDIA επέλεξε να στηρίξει την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., εντάσσοντας μια νέα κατηγορία προϊόντων στη γκάμα της και σχεδιάζοντας εξ’ αρχής μια σειρά αφιερωμένη σε αυτήν. Έτσι λανσαρίστηκε στα καταστήματα η ΡΟΖ συλλογή, όπου μέρος των εσόδων θα πηγαίνει στην Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Η συσκευασία φέρει σήμανση με το λογότυπο της και της αντίστοιχης κορδέλας ευαισθητοποίησης κι έτσι γίνεται διακριτή η ενέργεια στον καταναλωτή κατά την έρευνα αγοράς του.

Τη ΡΟΖ συλλογή λευκών ειδών θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα της Candia αλλά και στο e-shop της εταιρίας www.candia.gr

Περισσότερες πληροφορίες  www.emeis.com.gr

Η Candia στήριξε τον Δήμο Αθηναίων στην δημιουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων

Η Candia, η ελληνική εταιρεία που προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις και υψηλής ποιότητας προϊόντα ύπνου για όλη την οικογένεια, με έντονο το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία στάθηκε αρωγός του Δήμου Αθηναίων στο να πραγματοποιήσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο όπως το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων. 

Με σεβασμό προς την κοινή προσπάθεια όλων για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης και την ασφάλεια των πολιτών, η Candia εξόπλισε τη νέα δομή με 44 μονά ορθοπεδικά στρώματα. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θέλησε να στηρίξει τον Δήμο στην δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές που αποτελούν και λύση για την πόλη. 

Ο Χαράλαμπος Βελιβασάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Candia Strom, δήλωσε «Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρόντες, να μην στήριξουμε ένα έργο υποδομής για το σήμερα και το αύριο όπως το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Με γνώση, σεβασμό και εμπειρία, η οικογένεια της Candia θέλει με αυτόν τον τρόπο να βάλει το δικό της λιθαράκι στην επιτυχή διέξοδο από αυτή την κρίση. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την μάχη».

Στήριξη στο Παιδοχειρουργικό τμήμα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Κατανοώντας το δύσκολο έργο σας και τις ανάγκες του Παιδοχειρουργικού τμήματος, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προμηθεύσαμε τα παρακάτω στρώματα & μαξιλάρια:

  • 20τεμ - 200x86x12cm  για μονό κρεβάτι
  • 10τεμ – 140x70x10cm για κούνια
  • 2τεμ – 155x80x10cm για κούνια
  • 1τεμ – 115x55x10cm για κούνια
  • 1τεμ – 180x55x5cm για φορείο

 

Η συνολική αξία της χορηγίας ήταν € 7.356.

 

Δωρεά στο Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Η CANDIA, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εθελοντών του Κέντρου Προστασίας Δασών & φυσικού Περιβάλλοντος βύρωνα καθώς επίσης και στην ομάδα άμεσης επέμβασης. Η ανάγκη για την σωστή ξεκούραση των πυροσβεστών, είδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο ήταν για 20 στρώματα και 20 προστατευτικά στρώματων. Έτσι άμεσα χορηγήσαμε τα παραπάνω προϊόντα ώστε να διευκολύνουμε το έργο τους.

Return Ithaca - Periplus 2020 & 2021

Το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποιήθηκε η έκθεση Return Ithaca - Periplus όπου, ένα πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, στην Ιθάκη, το οποίο οργανώθηκε από την Νίνα Κασσιανού σε συνεργασία με τον Λάμπρο Παπανικολάτο. Οι οχτώ καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν για 15 ημέρες στον νησί, για να εργαστούν και να παράξουν έργο εμπνεόμενοι από τις έννοιες και τους μύθους που αναβλύζουν από το έπος της Οδύσσειας.

Έτσι και φέτος, το καλοκαιρί του 2021, πραγματοποιήθηκε τo R2I όπου είναι ένα διεθνές καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με κεντρικό άξονα την φωτογραφία photography και τις οπτικές τέχνες visualarts, που μέσα από τις δράσεις του –φιλοξενία residency, έρευνα research, εκθέσεις exhibitons, παρουσιάσεις presentations, workshops, masterclasses, ομιλίες conferences κ.ά.– στοχεύει στην συνάντηση των καλλιτεχνών μεταξύ τους και της τέχνης τους με το ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα R2I περιλαμβάνει την πρόσκληση και φιλοξενία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών για 15 μέρες στην Ιθάκη, για να εργαστούν και να παράξουν έργο, εμπνεόμενοι από τις έννοιες και τους μύθους που αναβλύζουν από το έπος της Οδύσσειας και το ποίημα του Καβάφη «Ιθάκη». 

Ταυτόχρονα, διεθνούς φήμης επιμελητές, συμμετέχουν για να συνδράμουν το έργο των φωτογράφων και να εργαστούν μαζί τους, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος.

Όλες οι εκδηλώσεις R2I, είναι ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες, με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας του κοινού με την καλλιτεχνική έκφραση και δράση.

Η CANDIA δίπλα στους πληγέντες του "ΙΑΝΟΥ"

Η οικογένεια της CANDIA εκφράζει τη θλίψη της για τις ζωές που χάθηκαν και για όσους επλήγησαν από το μεσογειακό τυφώνα «ΙΑΝΟ».

Με γνώμονα το σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της συγκεκριμένης φυσικής καταστροφής, στις περιοχές: Καρδίτσα, Μουζάκι Καρδίτσας, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, η CANDIA έχει στήσει οργανωμένο μηχανισμό συμπαράστασης και φροντίδας, μέσω των τοπικών συνεργατών της και σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει να καλύψει τις ανάγκες σε στρώματα και κρεβάτια για όλα τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα.

Η Candia δηλώνει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας που βοηθούν στο να στηθεί αυτή η αλυσίδα ανθρώπινης βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά τις τελευταίες ημέρες.»

Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η ΑΓΚΑΛΙΑ

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η ΑΓΚΑΛΙΑ υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. 

Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υποργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Η Αγκαλιά, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά.

Από την αρχή της ιδρύσεως της το 1998 μέχρι και το 2021, “Η αγκαλιά” έχει στηρίξει Πανελλαδικά  7.800 οικογένειες συνολικά και έχουν γεννηθεί με την βοήθειά της περισσότερα από 2.950 παιδιά. Η CANDIA ενίσχυσε το σημαντικό τους έργο με την δωρεά 5 στρωμάτων.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

Ο Σύλλογός ξεκίνησε το 1983 από ένα πυρήνα 38 οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων. Τους ένωσε η κοινή αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους. Σε τι χώρο θα ζήσουν, ποιος θα τα φροντίσει. Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα τους όπλισαν, ώστε να πάρουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν το δικό τους Οικοτροφείο , όπου τα παιδιά τους θα εύρισκαν μόνιμη στέγη, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας, σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον. Έπειτα από πολλές, σκληρές και επίμονες προσπάθειες κατάφεραν να ολοκληρώσουν το στόχο τους. Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%. Η CANDIA στηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου με τη δωρέα 20 στρωμάτων ύπνου. 

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

H CANDIA στήρίζει το έργο τους, με μια σημαντική ενίσχυση στους χώρους φιλοξενίας. Η δωρεά αφορούσε σε 40 μονά σετ (στρώμα & κρεβάτι).

Ιδρυμα για το παιδί η "Παπαμακάριστος"

To Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικό, ειδικώς φιλανθρωπικό, που προσφέρει ειδική εκπαίδευση και προνοιακές υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία και άλλα κοινωνικά ελλείμματα, από το 1978 που αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» αποτελεί τη μετεξέλιξη των «Παιδικών Εξοχών ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ», που είχαν ιδρυθεί αρχικά, το 1945, από την Καθολική Εξαρχία Αθηνών.

Εδρεύει σε ακίνητη περιουσία της «Ιεράς Μονής ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» που περιλαμβάνει κτίρια 6.000 τ.μ. επί συνολικής έκτασης είκοσι στρεμμάτων.

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» διοικείται από επταμελές, άμισθο, Διοικητικό Συμβούλιο που προτείνεται από το Συμβούλιο των Σεβαστών Αδελφών της «Ιεράς Μονής ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» και διορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης.

Οι κοινωνικές ανάγκες για υποστήριξη όλων των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας σοβαρών κοινωνικών και μορφωτικών/εκπαιδευτικών δυσκολιών, έγιναν η κεντρική φιλοσοφία και ο κύριος σκοπός του Ιδρύματος, εξαρχής.

Η CANDIA, στηρίζει το έργο του ιδρύματος με τη δωρεά 20 στρωμάτων για τις ανάγκες της δομής.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Η CANDIA στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού που είναι δίπλα σε κάθε παιδί. Ως χορηγός τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουμε το έργο τους, με δωρέες, σε λαχειοφόρους αγορές και άλλες ανάγκες που έχουν προκύψει. Έτσι και φέτος, για την λαχειοφόρα αγορά η CANDIA θα ενισχύσει το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού με δώρα αξίας 4.000€.

Κέντρο Υγείας Θέρμης

Η οικογένεια της CANDIA με χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Κέντρου Υγείας Θέρμης & του Περιφερειακού Ιατρείου Αερολιμένος και δώρισε 4 μονά στρώματα, για τις ανάγκες των δομών της.

Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ"

Η CANDIA συνοδοιπόρος στο έργο της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ", ενισχύει κάθε χρόνο με διάφορες δωρεές, με σκοπό να καλύψει διάφορες ανάγκες της μονάδας. Ο κ. Καραγιάννης, διοικητικός υπάλληλος της μονάδας αναφέρει:

"Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας στο έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ για μια ακόμη φορά!

Αποδέκτες όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλοι από τους ασθενείς μας και σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχετε κι εσείς. 

Είστε συνοδοιπόρος λοιπόν στο έργο της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα με την ευγενική σας προσφορά και φέτος."

Μ. Καραγιάννης